A A A Svart på hvitt - normalt Hvitt på svart

Torsdag 16.02. Kl.19: Badboy: Steroid - eit føredrag med Annette Münch

unspecified.jpg

Biblioteket er så heldig å få besøk av den prisvinnande forfattararen Annette Münch og hennes Badboy: Steroid-føredrag.
 
Den Brageprisvinnande ungdomsromanen Badboy: Steroid handlar om 17 år gamle Casper som erfarer at det å vakse opp med selfies og økande kroppsfokus krevjar mange typar styrke Badboy: Steroid er basert på samtalar med unge brukarar av anabole steroid, og blei tildelt både Brageprisen og Østfoldungdommens Kritikkerpris i 2014. Temaa kroppspress og relasjonar er like aktuelle for både gutar og jenter.
 
Føredraget er ein multimediaproduksjon som formidler historien om 17 år gamle Casper ved bruk av film, intervjuer, foto, lyddesign og fengende musikk i kombinasjon med høytlesing av forfatteren..
 
Den populære rap-duoen Erik og Kriss har skrive fire låtar til handlinga, som alle er filmatiserte. Musikkvideoane visast mellom høgtlesing fra boka, og intervju med steroid-brukarar og Antidoping Norge.
 
Politiadvokat i Rogaland politidistrikt Øyvind Haukland seier:
– Beskrivelsene i Badboy: Steroid stemmer svært godt overens med beskrivelser fra våre straffesaker. Jeg viser til den når jeg bedriver opplæring av polititjenestemenn og jurister om dopingkriminalitet.
 
Avslutningsvis får publikum moglegheit til å laste ned ein gratis versjon av halve boka rett på mobilen, og det er satt av tid til spørsmål og svar. Det vises også ein oversikt over kor man kan få hjelp og svar på spørsmål knyttet til doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.
 
Føredraget er spesielt interessant for deg som omgåst barn og unge i kvardagen, anten det er gjennom jobb, idrett eller som forelder.
 
OM FORFATTEREN
Annette Münch har gitt ut bøkene Kaoskrigeren, Jenteloven og Den ultimate guiden til kampsport i tillegg til Badboy: Steroid. Ho har trent ulike kampsportar i 15 år, og har svart belte i taekwondo. Dei siste åra har ho heldt over 300 føredrag og skrivekurs på skolar og litteraturfestivalar over heile landet.
 
Tid: 19.00
Stad: Biblioteket
Gratis
 
Lett servering