Influensavaksinering i Årdal

Dersom du er i målgruppa (sjå under), og er frisk, så møter du opp til vaksinering på Eldresenteret i Kulturhuset i Øvre Årdal ein av følgande dagar kl 8.30 – 14.30:

• Mandag 25. oktober
  • Tysdag 26. oktober
  • Onsdag 27. oktober
  • Torsdag 28. oktober
  • Fredag 29. oktober

Ta med personnummer. Influensavaksine er gratis for alle i målgruppa.

Dersom du ikkje kan møta ein av desse dagane så må du ringa helsestasjonen så snart som råd for å få lagt av vaksine, og avtale time til seinare. Tel 57 66 50 20.

Målgruppe:

• Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med anna tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og vaksne med:
    • kronisk lungesykdom (inkludert astma)
    • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert høyt blodtrykk),
    • diabetes type 1 og 2
    • leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
  • Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har nær kontakt med pasientar
  • Personer som bur saman med (eller er tilsvarende nære) immunsupprimerte
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

Alle må ta ansvar for smittevernreglar og retningslinjer i våre lokaler.