Kontrastverktøy Kontrastverktøy

Pressemelding

Den nye vannsklia ved friluftsbassenget i Øvre Årdal vil ikkje bli åpnet denne sesongen.

Forklaringen på dette er at Jernbanetilsynet ikkje har anledning til å godkjenne sklia før bassenget stenges ved skolestart. Dette er beklagelig – men i etterpåklokskapens lys ser en at monteringen av sklia burde ha skjedd i høst. Hadde kommunen utsatt monteringen, hadde vi ikke skapt forventninger til bruk og man hadde hatt god tid til å få godkjent sklia av tilsynet.

Som rådmann beklager jeg at innbyggere og besøkende ikke har fått bruke anlegget.

Jernbanetilsynet har nylig bedt om ytterligere dokumentasjon på sklia og monteringen – noe som vil medføre at det kan gå et tid ut på høsten før det foreligger en endelig godkjenning for bruk.

Helt kort:

24.06.2020: Årdal kommune sende søknader om godkjenning av dei nye vass-skliene i friluftsbadet i Øvre Årdal til Statens Jernbanetilsyn (SJT).

4. august. Kommunen mottok  e-post frå Jernbanetilsynet der dei stadfestar at søknadene er mottekne. Jernbanetilsynet skriv vidare i e-posten at oversend dokumentasjon må kompletterast før godkjenning kan gjevast.

Sakshandsamingstida til Statens Jernbanetilsyn er 4 veker. Dette betyr at vass-skliene i friluftsbadet i Øvre Årdal dessverre ikkje vert godkjende for bruk i sesongen 2020.

Grunnen til at attendemeldinga frå Statens Jernbanetilsyn ikkje kom før 4. august skuldast truleg ferieavvikling.