A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy

Konsert med Elin Furebotn og Karl Seglem

22.09.11 Øvre Årdal, Farnes kyrkje

Gitar, sang t.sax, bukkehorn, sang

Elin Furubotn skriver norske tekster, synger på Stavanger-dialekt og komponerer egne sanger.

Musikken karakteriseres som vise/pop/jazz. Hun har gitt ut fire CD´er, de to siste på Kirkelig Kulturverksted med Erik Hillestad som produsent. Hun fikk sangen "I det stille" A-listet (NRK P1) fra CD´en "Ein tanke unna" (2009). Hun har spiltvkonserter i Norge i en årrekke, og mellom annet opptrådt med Ole Paus og Jan Eggum. Hennes utgivelser har fått svært gode kritikker og hennes CD-utgivelse i 2008 ble kåret til en av fem beste utgivelser samme år - av NRK P1.

Tenorsaksofonisten Karl Seglem er pionér og innovatør. Hans tre siste album har mottatt overveldende kritikker i Skandinavia, Tyskland og USA. Kritikerne fremhever det personlege særpreget i musikken hans. Ikke sjelden blir namn som Garbarek, Boine og Molvær trekt fram som sammenlignings-grunnlag. Seglem har utgitt en rekke Cd´er siden 1990 tallet, og har jobbet lenge med å utvikle sitt eget univers, sin egen stemme. Seglem fikk norsk jazz høyeste utmerkelse: Buddyprisen i 2010.

I dette duo-samarbeidet fremstår musikken til Elin Furubotn med en renhet og nærhet som er sjelden. Hennes melodiske teft, luftige og tydelige tekst- og vokal-formidling, blir kombinert med uttrykksfull poetisk saxofon - råere bukkehorn-toner og spennende vokal og gitarklanger. Elin Furubotn sine komposisjoner fremtrer tydeligere, og med en egenart som kanskje lettest kan beskrives som "norsk vise-jazz med snert". På duo-konsertene oppstår ofte en tilstedeværende og intim stemning. At tekstene er på norsk utdyper en kommunikasjon - forståelse - gjenkjenning med publikum. Tekstene handler ofte om "nære ting" i ethvert menneske sitt liv.

Elin Furubotn har spilt inn sin femte CD der Karl Seglem medvirker. Albumet vil bli gitt ut i Tyskland og Norge i løpet av høsten 2011.
Hør en sang med duoen her: Sjøl de bittesmå: http://www.myspace.com/elinfurubotn